Att leda i kris – 10 steg för att klara coronakrisen

Leda i kris. Det är troligen något du alltid försökt undvika. Men i coronatider behöver alla chefer ta ett enormt ansvar. I en ny bok ger jag mina 10 bästa tips på hur du kan navigerar och leda i kris.  

De allra flesta av oss står just nu mitt i skiten. Vi har inte valt att vara här. Men som chefer och ledare är det är vårt ansvar att ta hand om situationen och välja hur vi nu reagerar och svarar.

Hur rustad är du att leda i kris?

Kanske har du gått någon kurs för länge sedan, kanske har du läst någon bok om krishantering eller genomfört kristräning med scenarioövningar i din organisation.

Bra! Allt det har du nytta av nu.

 

Att leda i kris är att improvisera

Men ingen kris är den andra lik och att leda i kris handlar ofta om en kombination av improvisation och handlingskraft.

Förra helgen satt jag näst intill nonstop i telefon med klienter, vänner och bekanta. Företagsledare och entreprenörer, mitt i förtvivlan, frustration och förvirring, som ville bolla sina yrkeslivs största beslut.

Jag insåg att behovet av en guide till att leda i kris var mycket stort och bestämde mig för att snabbskriva en bok.

Med hjälp av William Lindstedt, som jobbar hos mig, lyckades jag gå i mål på rekordtid och i onsdags (1 april) fanns boken Leda i kris – 10 steg för att klara coronakrisen tillgänglig via vår sajt. Trycket på att ladda ner boken har varit enormt.

Inom kort kommer den också på engelska.    

Onlineseminarier om att leda i kris

Som en uppföljning på det stora intresset kring bokens innehåll blir det dessutom onlineseminarier. Tillsammans med Skillspartner arrangerar vi fem interaktiva workshops under april månad. Den första genomförs redan på tisdag 7 april.

Förutom föreläsning av mig blir det dialog och utrymme för frågor så att varje deltagare ska få stöd i just sin unika situation.

Välkommen att anmäla dig!

 

Expert på knöliga och komplexa kriser

Min bakgrund har gjort mig till expert på att leda och kommunicera i kris.

Under mina många år som chef och ledare i mediebranschen hanterade jag ett otal olika kriser. Sparpaket, genomgripande omställningar, strejker, interna konflikter, hot och våld samt flera mediedrev.

Jag har varit med om många komplexa och knöliga kriser. Dessutom var de ofta offentliga.

Att leda i kris tar hårt på krafterna. Det vet jag själv.

Ibland hade jag självklar uppbackning runt mig, men emellanåt tvingades jag hantera situationen helt på egen hand. Det är mardrömslikt. Och det är just där som flera chefer och ledare är idag. Många vittnar nu om att de står ensamma med sina dilemman.  

Men för varje kris som jag tråcklade mig igenom lärde jag mig förstås allt mer. Successivt identifierade jag både fallgropar och framgångsfaktorer. Det är dessa erfarenheter som nu finns i boken Leda i kris – 10 steg för att hantera coronakrisen.

Om du ännu inte laddat ner den än, är du välkommen att hämta den här.

Jag hoppas att den kommer till nytta för dig i den här extrema situationen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Fler artiklar