Så här års brukar jag ofta göra ett eget, personligt bokslut. Det ligger bra i tid nu, när man avslutar ett verksamhetsår och samtidigt laddar för ett nytt.

Att i lugn och ro reflektera över året och fundera på vad jag vill framåt ger massor.

En god överblick om vad som funkat och vad jag är nöjd över.
En insikt om vad jag faktiskt inte längre vill/ska göra eller vem jag vill/ska vara.
En stunds allvar kring vad jag drömmer om, önskar och vill pröva.

För mig är det dessutom viktigt att lista mina ”tack”. Vi verkar alltid i ett sammanhang och ibland ser vi inte alltid vilka relationer som är avgörande för vår framgång och vårt välmående.

Den här fyrfältaren har jag använt för både mig själv och mina medarbetare i många år. Jag tycker att de fyra rubrikerna fungerar bra för ett eget personligt bokslut. Och för att formulera mål och ambitioner framåt, förstås.

Ibland skriver jag ner mina tankar. Ibland bara tänker jag. Oftast gör jag dock det här som en walk and talk med någon eller några kloka personer. Att prata med någon ger ofta andra perspektiv än när jag grunnar för mig själv.

Vill du också testa att göra ett personligt bokslut?

Häng med i min fyrfältare och låt dig inspireras av frågorna nedan. Du har säkert egna funderingar som du kan använda.

NÖJD med …

Vad är du nöjd med av det du åstadkommit, det du gjort, den du varit och det du sagt/tänkt?
Plussa dig själv, klappa dig själv på axeln. Det behöver inte handla om den revolutionerande affärsutvecklingen, den strategiska rekryteringen eller att du levererade över dina säljmål.

Det kan handla om att du stått upp för någon, för dig själv och för dina värderingar. Att du kunna bidra. Att du sett människor. Att du gjort en ädel handling. Att du sagt nej. Eller att du sagt ja.

SLUTA med …

Vad dränerar dig och är fullkomligt bortkastat arbete och förspilld tid? Vad kan du släppa och vad kan du be andra göra? Vi överpresterar ofta. Vi ska vara så perfekta.

Jag lärde mig en gång att skriva ”to-do-listor”. Det är ett bra råd. Men ett annat – och bättre – är att skriva ”not-to-do-listor”. Varje dag gör vi saker som faktiskt är helt onödiga och som inte bidrar till vår verksamhet eller till våra övergripande mål. Fundera alltid på om det du gör och den du är bidrar till dina ambitioner och din plan. Kortsiktigt eller långsiktigt. Om svaret är nej – lägg ner!

BÖRJA med …

Vad behöver eller vill du göra? Vad skulle du vilja pröva och testa? Och dröm stort. Go crazy! Sikta mot stjärnorna och nå grantoppen. Om du siktar på grantoppen hamnar du i blåbärsriset.

Det där svåra, det som du så gärna skulle vilja våga, men som du bävar för: Vad skulle du behöva för att smyga igång? Vem kan hjälpa dig? Vad kan hjälpa dig? Skriv ner det och be sedan om den hjälpen!

TACK till …

Skänk en stunds tankearbete åt de personer som bidragit till ditt 2016 – till ditt yrkesliv, din vardag, dina beslut. De som stått bredbent runt dig, som tagit emot dig när du fallit, som puffat dig, som utmanat dig, som fått dig att skratta, gråta och växa: Tacka dem på riktigt. Face to face. Det kan vara en chef, en kollega, ditt barn, din familj, en vän eller flera ….

Utan dessa våra goda, äkta relationer är vi inget.

Och slutligen i ditt personliga bokslut:

Tacka dig själv. För att du går upp varje morgon, att du bidrar med mycket gott, att du fattar kloka beslut, att du tar hand om dig själv och de dina. Även om du kanske i rubrikerna ovan lovat dig själv att spendera mer tid med dina nära och kära (- det har alltid funnits med bland mina prioriteringar -) så är du bra nog. Vila i det.

När du väl ägnat en stund åt de fyra rubrikerna i ditt personliga bokslut är det dags för nästa steg.

1. Gör en bruttolista på vad du vill fortsätta göra (= det du är nöjd med). Därefter vad du vill förändra (= det du vill sluta eller börja med.)
2. Prioritera i listan från ditt personliga bokslut. Gärna tillsammans med en annan klok person.
3. Sätt konkreta mål och gör en tidsaxel. (Och lägg in återkommande updates av dina ambitioner. Varje månad? Kvartal? Till sommaren? Du bestämmer!)
4. Kör.

Lycka till nu med ditt personliga bokslut!

Ylva M Andersson
Senior rådgivare i exekutivt ledarskap och strategisk kommunikation, MAY Strategies AB.