Kris- och mediehantering

Under hela sitt yrkesliv har Ylva M Andersson arbetat med att identifiera, analysera och agera på kriser. Det betyder att hon har gedigen egen praktisk erfarenhet av att leda organisationer igenom komplexa kriser samt agera och kommunicera i mediala granskningar och mediedrev.


Kriser är intensiva och extrema processer, som vi ofta står handfallna inför. Ylva stöttar regelbundet företagsledningar, offentliga förvaltningar eller enskilda personer i akut krishantering eller mediestrategier.

Krishantering

När krisen slår till är det avgörande hur du väljer att hantera den. Genom att anlita professionell hjälp kan skadorna minimeras och du själv få ett stöd att luta dig mot.

Riskanalys

En genomarbetad krisplan gör skillnad när det väl smäller. Genom att identifiera verksamhetens svagheter förbereder vi både dig och din organisation på de situationer som kan uppstå.

Mediestrategier

Att hamna i ett mediedrev är tufft. Med en utarbetad mediestrategi, konkreta råd och träning kan du känna dig trygg i mötet med media.

Medieträning

Vi förbereder dig inför kontakten med media och hjälper dig att träna bort din nervositet. När du är trygg i en intervjusituation får du också fram ditt budskap bättre.

Emotionell krisbearbetning

Omplacering, uppsägning, trakasserier – alla kan få stryk eller drabbas av förluster i arbetslivet. Vi hjälper dig att bearbeta det som hänt så att du kan komma vidare.

MAY Academy

MAY Academy är en ständigt växande digital lärplattform där vi delar med oss av vår kunskap. Här kan du enkelt ta del av våra kurser och vårt utbildningsmaterial i både mobilen och på datorn.

 

Här hittar du en hel del matnyttigt att ladda ner gratis: checklistor, guider och lathundar. Här finns också vår e-bok Leda i kris, som publicerades i början av coronapandemin och som fått en helt fantastisk spridning. Och så kurser som Fånga publiken och Ta kommando över ditt liv.

Häng med i det senaste!