Idag bloggar jag för första gången på IHM Business School. Från och med nu kommer du att kunna läsa mina bloggar kring förändring och utveckling där. 

Det är alltid roligt att hitta nya arenor. När jag fick frågan om att blogga om förändringsledning på IHM så var ju svaret givet.

För mig är det en ynnest att nå ännu fler med mina tankar om att leda och leva i ständig förändring. Bloggar på olika plattformar är ju ett så effektivt sätt att nå nya målgrupper.

Ni som hört och läst mig förut vet att jag egentligen vill stryka metoden och begreppet förändringsledning eftersom det antyder att förändring har en början och ett slut.

Så är det ju inte. Idag är förändring en integrerad del av vårt arbetsliv – och av vårt vardagsliv.

Jag kallar detta sätt att förhålla sig till ständig rörelse för Change by default eftersom förändring numera är ett självklart läge.

Min premiärblogg på IHM hittar du här. Här får du 8 tips om hur du på bästa sätt ställer om dig organisation för att klara konkurrensen. Mäter du din verksamhet utifrån produktivitet och effektivitet idag? Hmm … Fundera då över hur du kan hitta mått för kreativitet. För det är den verksamhet som bäst kan ta tillvara medarbetarnas innovations- och uppfinningsrikedom som överlever.

Och ingen blir gladare än jag om du vill respondera, kommentera och reagera på det jag skriver och bloggar.

Imorgon finns dessutom möjlighet att diskutera detta live med mig. Då är jag IHM:s talare på HR NU som är Sveriges HR Förenings event för chefer i offentlig sektor.

Det är ett digert heldagsprogram som handlar om ledarskap i en digital värld.

Om du är i Stockholm och har en stund över så finns vi på Vasateatern. Jag tror att det finns platser kvar.

Nu läggs alltså IHM till som arena för mina bloggar, men allt jag skriver hamnar förstås också hos mig.