Erfarenhet från alla delar av medielandskapet
Ylva har unik kompetens från alla delar av det moderna medielandskapet: print, webb, tv och radio. Hon har arbetat i kommersiella företag med tuffa resultat- och lönsamhetskrav och många år inom public service.

Drivs av ständig förändring och förbättring
Hon har lett mindre grupper och varit ytterst ansvarig för stora, komplexa organisationer. Gemensamt för alla hennes uppdrag har varit genomgripande förändringsarbeten.

Tidigt intresserad av digitala möjligheter
Ylva integrerade redan i början av 2000-talet digital förflyttning som en självklar del av all affärsutveckling.

Strategisk och exekutiv chef
De tolv senaste åren har hon arbetat som exekutiv och strategisk chef vid några av landets största mediehus. Dessförinnan var hon under 18 år skrivande reporter och redaktionell arbetsledare på Göteborgs-Posten.

En av arkitekterna bakom TV4:s lokala succé
2006 gick Ylva vidare till TV4. Först till rollen som redaktionschef och ansvarig utgivare för Västsveriges alla  lokala nyhetsredaktioner och därefter till rollen som en av arkitekterna bakom TV4:s framgångsrika omläggning och expansion av den lokala nyhetsproduktionen 2008. (TV4 valde 2014 att lägga ner sin lokala nyhetsproduktion. Ylva kommenterade beslutet på blogg. Läs här.) 

Många år på public service-bolagen
2011 tog hon steget till public service och rekryterades som kanalchef och ansvarig utgivare för Sveriges Radios hela verksamhet i Göteborg.

Nya sätt att jobba med innovation
2013 värvades Ylva till rollen som ortschef vid Sveriges Television i Göteborg. Här produceras några av landets mest populära program, bl a Uppdrag Granskning, På Spåret, Doobidoo och Vem Vet Mest. Som ytterst ansvarig för verksamheten fokuserade Ylva på program- som produktionsutveckling. Hon initierade också flera nya sätt att arbeta med digital innovation.

Hållbarhet och stilla rum på SVT
Under sin tid på SVT satsade hon resurser på att skapa en hållbar arbetsmiljö. Ett exempel är inrättandet av ett stilla rum för medarbetarna.

Startar eget bolag
Sedan maj 2016 driver Ylva sitt egna bolag, MAY Strategies AB, med fokus på ledarskap i förändring, organisationsutveckling samt kommunikation. Gedigen chefsbakgrund ihop med certifiering som professionell coach via International Coach Federation gör att hon idag är strategisk rådgivare åt enskilda chefer och ledningsgrupper inom flera olika branscher.

Utvecklar journalistik och ledarskap i Rwanda
Ylva är också verksam vid School Of Journalism and Communication i Kigali, Rwanda för att stötta såväl studenter som lärare i hur man på bästa sätt rustar sig för utmaningarna i framtidens medielandskap.

ylva-m-andersson-may-strategies-

Följ Ylva:

ylva-m-johansson-dawit-intervju
ylva-m-andersson
ylva-svt-kollage-1